Find lejebolig nu

Voresstudiebolig.dk er Danmarks førende uafhængige søgemaskine for boliger til leje.

Find bolig nu

Når man leder efter en ny lejebolig skal man, hvad enten det drejer sig om villa, rækkehus, lejlighed eller bare et værelse, være opmærksom på at gå fokuseret og målrettet til værks.

Det er centralt at du får en søgningsproces hvor du kan få det samlede overblik over lejeboligmarkedet så hurtigt som muligt, så du kan finde den bedste og billigste lejebolig med anvendelse af så lidt af din kostbare tid som muligt. Husk din egen tid er dit mest værdifulde råstof, og al den tid du bruger på at finde din nye lejebolig og flytte, kan du i sagens natur ikke bruge på andre vigtige ting.

Vi foreslår, at du går frem via disse 8 trin, når du skal finde en nye lejebolig:

Trin 1:
Start med at evaluere og definere dit behov for plads, indretning mv. – ikke bare i dag men også i de kommende år.

Trin 2: Tegn herefter en geografisk cirkel, hvor din lejebolig kan ligge. Her er det vigtigt at du overvejer, hvordan flytning vil påvirke din families og din egen transporttid.

Trin 3: Nu er du klar til at indsamle relevante lejeboliger fra markedet. Der findes en række gode onlinedatabaser, hvor du kan finde relevante boliger. Du kan bl.a. finde boliger til leje i hele Danmark her på Voresstudiebolig.dk.

Trin 4: Du har nu indsamlet en brutto-gruppe af lejeboliger, som potentielt kan være relevante, og som du løber detaljeret igennem. Først fjerner du dem, der helt sikkert ikke passer til dine kriterier. Hernæst sammenligner du priser og kvalitet hos resten, som du deler op i to bunker ud fra, hvor interessante de er. Du kontakter herefter udlejerne fra den mest interessante bunke og aftaler en fremvisning. Udlejerne i den mindre bunke ringer du til for at høre nærmere – det kan jo være at de fortæller dig noget om boligen prisen, som alligevel vækker din interesse - eller prisen er måske til forhandling.

Trin 5: Til fremvisningen er det først og fremmest vigtig, at du forsøger at fornemme om boligen vil passe godt til dig. Hvis svaret er ja, er det vigtigt at du får afklaret følgende
A: Pris. Kan du få et godt tilbud
B: Opsigelse. Hvor kort en opsigelsesfrist kan du få. En kort opsigelsesfrister giver dig en større fleksibilitet.
C: Istandsættelse. Er udlejeren villig til at foretage/bekoste istandsættelser/ændringer af boligen ud fra dine ønsker og behov.

Trin 6: Nu har du været ude at se lejeboligerne og har indsamlet detaljeret information om forhandlingsmulighederne fra udlejerne. Nu indsnævrer du din søgning til 1-3 boliger. Formuler en mail til hver af udlejerne, hvor du skriver, at hvis du kan få det på den og den måde, så er du klar til at underskrive en aftale. Det er vigtigt, at du tilkendegiver at du er klar til at lave en hurtig forhandling. Når du forhandler, så husk også at se det fra udlejerens side. Du bør ikke foreslå urimelige ting, som fx at udlejeren skal istandsætte boligen på kryds og tværs efter dine specielle behov, samtidig med at du kun vil have en tre måneders opsigelsesperiode mv.

Trin 7: Når forhandlingen er slut, beder du udlejeren, som du udvalgte, om at fremsende en kontrakt. Det er tilrådeligt, at du altid får en professionel til at løbe lejekontrakten igennem, da du ellers kan ende med at betale rigtig mange penge helt unødigt, når du en dag flytter væk fra boligen.

Trin 8: Når du har fundet din nye lejebolig, er det vigtigt, at du hurtigt og systematisk vender tilbage til alle dem du har været i kontakt med og fortæller dem, at din søgeproces er endt, og at det desværre ikke blev dem, du lejede dig ind hos. Det er vigtigt at huske på, at de har brug tid på at fokusere på dig og dine behov. Det er også vigtigt at huske, at du måske i fremtiden skal ud og lede efter en lejebolig igen, og at du derfor har brug for at have et godt forhold til udlejerne i området. Vis respekt ved at sende dem en venlig mail, så snart du har fået din situation afklaret.

Mest populære kategorier:

Lejlighed til leje
Værelse til leje
Studiebolig til leje
Hus til leje

Se også

Lejlighed
Villa
Værelse
Rækkehus